Des Érables Residence by _naturehumaine

Des Érables Residence by _naturehumaine

Des Érables Residence is a minimalist home located in Montréal, Canada, designed by _naturehumaine. The project consisted of transforming a duplex into a single-family home by connecting the existing building to the courtyard extension via a newly constructed staircase.

The courtyard facade is monochrome with large windows and framed by brick pilasters that extend from the garden into the interior space, further enhancing the relationship between the indoors and outside. The staircase serves as conceptual transition between the old and the new.

Surrounding the main double-height dining area, the spaces were reprogrammed based on degree of intimacy and usage. The main living areas are situated downstairs while the yoga room and master bedroom are on the upper level. The master bedroom features a steel blades screen filter to provide privacy.

Photography by Adrien Williams


Source: design-milk

Rating Des Érables Residence by _naturehumaine is 5.0 / 5 Votes: 2
Please wait...
Loading...