OEO Studio Creates an Immersive Experience for the FLOS Scandinavia Showroom

OEO Studio Creates an Immersive Experience for the FLOS Scandinavia Showroom

There are showrooms, and then there are showrooms. The new FLOS Scandinavia showroom in Denmark designed by OEO Studio is definitely the latter.

WATCH:

Located inside an old building that served as a tractor repair workshop, the 500 m2 industrial warehouse showcases the iconic FLOS products in a way that’s playful and immersive. Instead of just using bookcases and shelves, OEO Studio created spatial, architectural elements that function as backdrops or partitions to let the products really shine. For example, a sculptural staircase displays glowing orbs on its steps and charcoal room dividers within the open space floor act as platforms for the fixtures.

Perhaps the most attention-commanding element is the small Cover House that’s clad with brick from Danish brickwork manufacturer Petersen Tegl and highlights the beauty of FLOS’ simple, minimalist designs.

The numerous juxtapositions – of old and new, natural and artificial light, history and modernity – creates a curious atmosphere that encourages visitors to explore and discover the showroom.


Source: design-milk

Rating OEO Studio Creates an Immersive Experience for the FLOS Scandinavia Showroom is 5.0 / 5 Votes: 5
Please wait...
Loading...