Installation of pinwheels demonstrates a community’s interconnection

The Pinwheel Pavilion is a temporary architecture installation at London’s Museum Gardens. Created by Five Line Projects Design and Research Office, the project won the Archtriumph Summer Pavilion Competition in 2016.

With thousands of wooden wheels supported by steel pillars, the design is based on interconnection so that the push of a single wheel will turn its adjacent wheel, and on and on. The concept explores the relationship between the individual and community, and how much impact a single action can have.

Based in East London, Five Line is an interdisciplinary studio of architects and designers that describe themselves as “constantly curious and creative[ly] driven.”

final-photo-1_900final-photo-2_900final-photo-3_900final-photo-6_900080910
Source

Source: designfaves.com

Rating Installation of pinwheels demonstrates a community’s interconnection is 5.0 / 5 Votes: 4
Please wait...
Loading...